Crazy Cahuita ... !!!

De hele dag in de bus van Playa Samara naar Cahuita ... met een tussenstop van 2 uur in San Jose ! Ja, want Samara ligt aan de Pacific side en Cahuita aan de Caribean side !

We namen de bus in San Jose om 16.00 uur, wat tevens een rit zou worden van 6 uur. Een overvolle bus met mensen die een ticket hadden maar geen zitplaatsen. Wij zaten helemaal achterin de bus ... en spraken daar met een Zwitsers meisje, 2 amerikaanse meiden en een Amerikaanse jongen. Zij gingen naar Cahuita voor het weekend, omdat ze doordeweeks op een talenschool zaten.

Eenmaal aangekomen om +/- 22.00 uur in Cahuita regende het zo onwijs hard ... dat we alleen al met onze tassen uit de laatruimte pakken kledder nat waren. De locals die bij het cafe bij de busstop zaten lachten zich helemaal rot !

We besloten om met die mensen uit de bus eerst een biertje te pakken en dan te bedenken wat we gingen doen. Op dat moment moest ik eerst een bank vinden om nog wat geld te halen, aangezien we nog maar een briefje van 20 dollar op zak hadden. Nou dat was een goede binnenkomer, omdat er in Cahuita geen bank is !!! Tegenover het cafe zat een mooi nieuw hotel ... waarvan ik dacht misschien kan ik daar geld via mijn creditcard krijgen ¿?

Ik naar binnen en vroeg aan de Italiaanse eigenaren of ik geld kon krijgen ? Waarop hij zei dat hij wel kon wisselen en vroeg natuurlijk of ik een kamer zocht. Ik vroeg hem wat het koste en of ik een kamer mocht zien. Onwijs mooie kamers met +/- warm water en airco. Tevens vroeg ik voor een mooie prijs omdat we met z´n 6en waren. 80 dollar zei hij ... een kamer voor 4 en een kamer voor 2 !

Ik weer naar die anderen toe en het voorstel gedaan. Iedereen natuurlijk accoord aangezien de kamers onweerstaanbaar (voor backpackers) waren !!! Toen ben ik met die eigenaar naar een restaurant van een vriend van hem gelopen om de nachten via mijn creditcard te betalen. Zodoende kreeg ik het geld cash van de anderen waardoor ik weer honderd zoveel dollars in mijn zak had.

Na een snelle douche zijn we naar een reggeabar gegaan. Rare snuiters ontmoet die natuurlijk allemaal aasden op de dames ! Na een half uur te hebben gestaan viel het licht uit in het hele dorp en kwamen de kaarsen te voorschijn (maar zonder muziek natuurlijk). Dit alles mocht de pret niet drukken en iedereen ging gewoon door. Na een uur ofzo kwam het licht inclusief de muziek weer terug waarop iedereen begon te gillen !!!

The next day hebben we heerlijk op het mooie strand gezeten en in de over warme zee gezwommen. ´s Avonds (nou ja om 18.00 uur) hadden een fles Bacardi Oro gekocht en begonnen we met de drinking games. Seven, eleven or double and Asshole gespeeld. Uiteindelijk weer een fles gekocht en vreselijk gelachen met z´n allen ... hhahahahhah ! Nadat we ook die fles soldaar hadden gemaakt wilden we naar het strand. Daar te zijn aangekomen mochten we van de securityguard alleen maar vooraan (de eerste 10 meters zeg maar) blijven. Op een gegeven moment kwam hij ons vergezellen met horror stories van Cahuita. Verhalen tot in details (in het spaans) over de moorden die hier op het strand en omgeving gebeurd zijn.

Ja om het wat duidelijk te maken zal ik de mensen van Cahuita wat nader beschrijven: Grote en kleine rasta mannen die onder invloed van drugs waarschijnlijk dag en nacht leven. Vaak wordt je aangesproken of je wat klein geld hebt  of een sigaret hebt of drugs wilt kopen. Overdag had ik zelfs een ervaring dat een grote rasta knakker die mij geld vroeg ... waarop ik nee zei en hij wat boos/agressief reageerde. Tevens liep er in het dorp een vrouw rond (waarschijnlijk naar horen zeggen een Australische) die bedelde om geld of een sigaret en zij werd altijd ´s avonds bij de bar weggestuurd omdat ze stonk en die de gasten lastig viel.

Zondags hebben we de trail van het nationale park gelopen. Apen, spinnen, mieren, crabben en luiaards gezien. Jammer genoeg mijn zonnebril kwijt geraakt !

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer