Een lange rit en een verjaardagsfeestje !

Ok daar zaten we dan ... in een piep klein autootje op weg naar Arequipa ! Tassen op het dak, spullen in de achterbak en wij opgevouwen in de auto (zie foto).

Eenmaal Nasca uit raakten we aan de praat met onze chauffeur. Nou ja aan de praat, hij sprak alleen maar spaans. Seline en ik spraken een klein beetje spaans dmv wat woorden die we kenden. Ruby was daarom onze tolk tot vervelens toe natuurlijk !

Hij vertelde dat hij een politieagent was en dat hij deze taxi had gekocht voor zijn zoon. Daarbij komend had hij een huis in Lima en woonden ze in Arequipa. Ze woonde daar omdat zijn dochter in Lima te veel last had van haar astma. Nou ja het zal allemaal wel dacht ik, aangezien ik al heel vroeg op was die dag en die vlucht al had gedaan. Seline was natuurlijk alweer out as usual en Ruby geloofde er helemaal niets van. Dit had die man door en vroeg aan haar waarom, liet zijn politiepasje zien (dit betekende niet dat Ruby hem toen wel geloofde).

Uiteindelijk reden we in de middle of nowhere in de dessert en stond er een politiewagen aan de kant die ons staande hield ! En wat bleek: het waren collega´s van hem !!! Tevens kocht hij wat benzine voor in de jerrycan van hun.

Een paar honderd kilometer verderop was een afslag naar een museum. Maar dan ECHT letterlijk en figuurlijk een musuem in de woestijn. Een paar kilometer terug wilde ik vragen hoe ver het musuem nog was. Ik in mijn gebrekkig spaans: quanto tiempo a de museum de pescado grande ? Die vent bijna helemaal in tranen van het lachen, omdat hij het zo hilarisch vond dat ik pescado grande zei, wat gewoon grote vis betekent. Ja weet ik veel hoe je walvis in het spaans zegt !

Het was wel een interessante stop, aangezien dit museum een fossiel van een walvis (prehistorishe walvis ofzo) bezat. Het fossiel zat nog in de grond en daarom heen was een museum gebouwd (nouja, 4 muren). Buiten een stukje verderop hadden ze ook fossiellen.

Later zijn we ook nog gestopt bij een kerkje genaamd Caraveras, wat betekent `schedeltjes`. Een aantal jaar geleden was hier een busje met nonnetjes de afgrond ingereden en was ook helemaal afgebrand. De zwart verbrande schedeltjes zijn hier te bezichtigen. Veel vrachtwagenchauffeurs stoppen hier om een gebedje te doen.

Na +/- 12 uur kwamen we eindelijk aan in Arequipa. Alle hostels in het centrum waren vol en oom agent/onze chauffeur wist nog wel een goedkoop hotel van een bekende. We reden naar de buurt waar hij woonde en dropte ons af bij het hotel. Het hotel was heel erg typisch ... het was zo´n hotel met spiegels aan het plafond en wand (you got the picture, right).

The next morning kwam hij ons weer ophalen om ons in het centrum af te droppen. Zo gezegd, zo gedaan ... daarna zijn we met z´n vieren gaan ontbijten bij een creperie om Ruby´s verjaardag te beginnen. De rest van de dag hebben we heerlijk relaxed rond gewandeld. `S avonds zijn we lekker uit eten geweest bij een steak restaurant.

De volgende dag hebben we weer rond gebanjerd en een nachtbus geregelt naar Cusco.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer