Eiland hoppen

Na een mooie trip met de watertaxi kwamen we aan op Isla Colon. We waren niet eens 5 minuten uit de boot of we gingen alweer op zoek naar eten. Na 20 stappen te hebben verzet kozen we een caribisch tentje aan het water. Het water is zo ongelofelijk helder! Het eten was lekker. Vooral de vis van Ewout was smakelijk....

We boekten 1 avond op de Main Island bij een hotel dat gerund wordt door Chinesen, die zitten ook werkelijk overal!! De kamer was eigenlijk heel smerig... hahahaa dus dat werdt weer op de slaapzakken slapen. De badkamer, tja haren groeiden de muren uit. hhhmm vage gedoe...

Ik weet niet of jullie dat nog weten. In Cahuita, Costa Rica, hadden wij een groep mensen ontmoet die spaans studeerden in de buurt van San Jose, waaronder een Zwitsers meisje, Seline. Na enig mail contact kwamen we die aap weer op straat tegen in Bocas del Toro.

De volgende dag wilden we op een eiland blijven dat Bastimentos heet, maar na moeilijke gedoe zijn we in Carinero geeindigd. Een eilandje tegenover Isla Colon. Door teoval hebben we een Amerikaanse vrouw ontmoet die een 'huisje' verhuurd. Zij zelf woont erboven met haar man, 3 honden en een aapje! Ik kan zeggen dat het zeker boven een backpackers budget is, maar we konden het niet weigeren. Daar hebben we 3 dagen gezeten.

Behalve dat het een mooi huisje was, het uitzicht was fantastisch. De hel begon eigenlijk toen haar water op was. Vroeg in de ochtend stond zij (gekke amerikaanse) op onze deur (raam) te kloppen en bonzen. Seline had haar oordoppen in en hoorde dus niks, haar bed lag naast de deur! In mijn slaap hoorde ik haar roepen en bonzen en ik slaapdronken de slaapkamer uit, tuurend, zonder lenzen in zag ik een witte lijk met lange haren, wild doen. Zij stormde het huis in en begon wild dingen te roepen over het water. Dezelfde manier dat zij naar binnen kwam, met haar honden, ging zij ook weer wild naar buiten.

Na Carinero zijn we terug gegaan naar Isla Colon, toch maar weer terug naar backpacker zijn. 's Middags zijn we met z'n tweeen naar Isla Bastimentos gegaan. Daar hebben we 30 minuten gelopen door het bos om naar de andere kant van het eiland te komen bij een mooi strand. Daar hebben we even gehangen en eind middag weer terug gegaan naar Colon.

's Avond zijn we uit gegaan naar Barco Undido (ofzo iets) Deze bar had echt een gezonken schip op de bodem, waar omheen een steiger met tafels. Dit ene drankje is uit de hand gelopen. Kwamen veelste veel Nederlanders tegen, echte ballen uit Leiden. Reynaldo, indiaanse Panameen, die daar werkte is met ons zuipend geeindigd en etent van een straattentje. Een ware Russisch Roulette!

Ewout had natuurlijk met hem de volgende dag vroeg afgesproken om met hem te ontbijten. Dus na 4 uurtjes te hebben geslapen en nog dronken wakker te zijn geworden zaten we met hem aan tafel wachtend op ons eten. Het begon ook nog eens hevig te stormen, waardoor we geen snorkeltrip gingen doen. Na heel langzaam terug te zijn gegaan naar de hostel besloten Seline en Ewout maar gelijk de boot terug te pakken naar vasteland en de bus naar Boquete te pakken. Ik ging maar mee, maar mijn maag vond het geen goed idee!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer