De grensovergang

Na anderhalf uur in de bus te hebben gezeten kwamen we aan bij de grensovergang. Het dorpje was een chaotisch en ongeregeld zooitje bij elkaar. Mensen die je aanstaarden alsof je een alien was en alleen maar om je heen kijken of je niet van achteren geript werd.

We volgde maar een paar toeristen die ook die kant opgingen en voordat we de brug op mochten moesten we eerst uitchecken uit Costa Rica. Een norse man achter de balie keek naar het ingevulde blaadje en je paspoort. STEMPEL !!! Waar het allemaal om draaid zoals Ewout altijd zegt ...! JA STEMPELS IN JE PASPOORT, ZO GEWELDIG ... HAHHHAAAH !

Okay... anyways...! Wij de brug over... Mensen op en neer met goederen, vrachtwagens en kinderen die wachten op toeristen om hun baggage te dragen tegen een kleine vergoeding.

Het was indrukwekkend om dit allemaal te ervaren. De brug was niet echt onderhouden en als je niet uitkeek lag je met 1 been door het gat half in de ravijn die eindigde in een wilde rivier.

Aan de andere kant moesten we wachten totdat dat loket opende om in te checken voor Panama. Je kon gewoon door lopen al je wilde, maar als je terug wilde of uit Panama weg wilt dan heb je een groot probleem. Na onze paspoort te hebben laten stempelen zijn we met 2 andere meiden in een ¨taxi¨gelokt. Na teveel geld te hebben betaald zijn we afgezet bij de watertaxi die richting Bocas del Toro gaat ...

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer