Op naar het zuiden van Bolivia ...

En ja ... daar gingen we weer ! Tassen ingepakt, uitgecheckt en op naar de busterminal.

Vanuit La Paz hebben we een bus naar Oruro genomen.

Na een paar uur kwamen we aan en zijn we opzoek gegaan naar wat te eten. We zaten wat krap in onze tijd, omdat we de trein naar Uyuni moesten halen. Het werd dus een afhaal pizza en spagetti ! Iedereen keek ons aan op het perron, zo van wat zitten die nou weer te eten ?!??! Eenmaal in de trein hoorde we het fluitsignaal ... en ja hoor wie zagen we over het perron rennen ? Die 2 nederlandse meiden ! Zij hadden een latere bus dan ons in La Paz en zouden in Oruro blijven. Tot onze grote verbazing hadden ze ook nog stoelen naast ons. Ze vonden Oruro niets na een klein uurtje ofzo en hadden besloten om snel de trein te pakken naar Uyuni.

Om +/- 23.30 uur kwamen we aan op het perron van Uyuni. Zo als altijd kwamen er weer allemaal mensen op ons af. De één met een slaapplaats, de ander met tours en weer een ander met menukaarten van eetgelegenheden. Kan je je voorstellen dat je al de hele dag aan het reizen ben en dan nog met die mafkezen moet communiceren ?! We deden eigenlijk wat we altijd deden ... weg van het station en een cafe/restaurantje in. Wat drinken en/of eten bestellen en bekijken wat iedereen wilde uitgeven voor een slaapplek etc. Dan gingen 2 van ons kijken bij wat hotelletjes of het wat was. Uiteindelijk ergens ingecheckt en Seline + die 2 nederlandse meiden gingen slapen. Ruby en ik gingen een paar deuren verder nog een drankje doen.

Ff een drankje doen ... wat uiteindelijk een gezellige avond met 4 koreanen werd ! Hun namen waren Beng, Cheng, Padre (dit was zijn bijnaam, zijn echte naam weet ik niet) en Jonas. Zij waren bezig met een documentaire aan het filmen die ze dan later in Korea wilden gaan verkopen. Padre was de cameraman, Beng had het onderwerp love, Cheng het onderwerp mensen en Jonas had als onderwerp relaties (volgens mij). Geen idee wat het gaat of is geworden ... ik ga ze wel een keer mailen.

We zaten dus daar in die bar met hun te praten, spelletjes te spelen en gek te doen (dit natuurlijk allemaal onder het oog van de camera). Één van de mensen van de bar kwam ook bij ons zitten en ging ons drankjes laten drinken. Een drankje was uit een copa de diablo oftewel kop van de duivel. Deze kop/mok zag er rond uit met een hadvat waarop de kop van de duivel zat. De rand van de kop/mok was rond en had gaatjes erin. Wij moesten dan uitvinden hoe je dit drankje moest drinken. Als je een normale slok wilden nemen dan goot je alles over jezelf heen door de gaatjes. Uiteindelijk had ik het door, je moest de gaatjes dicht houden met je vingers en via een ander gaatje drank uit de kop zuigen. De drank ging dus via het handvat naar de hole rand van de kop waar je het uit zoog. Daarna kregen we een kop voor mannen en een kop voor vrouwen, wat een mix van drank bevatte dat genaamd was Lama Sperm (sperma van een lama). De kop/beker voor de vrouwen was een kop een een grote pik eraan. En je raad het natuurlijk al ... zij moesten het mixje via de pik uit de beker zuigen ! Voor de boyzzz was het een kop/beker met 2 benen en een rokje. Als je wat wilde drinken dan deed je het rokje omhoog en zette je mond aan de PIEP !!! Al met al het was een hilarische boel ... alleen hartstikke jammer dat ik juist die avond mijn camera niet bij me had !

De volgende dag hebben we heerlijk gechilled en wat rondgelopen door Uyuni (nadat Ruby bij was gekomen van haar kater). Seline en ik hadden wat rond gevraagd over een tour naar de zoutvlaktes. Die hebben we dan ook geboekt voor de 5 voor ons ... 3 daagse tour voor 65 us dollar pp. `s Avonds hadden we met die koreanen afgesproken en met z´n allen wat gegeten en gedronken (onder het oog van de camera natuurlijk weer).

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer