Sick again, reunited and our last stop in Costa Rica

Na de lugubere verhalen van Cahuita te hebben gehoord, wilden we snel weer weg....

Na een korte trip met de lokale bus van een halve uur langs het strand kwamen we aan bij Puerto Viejo. Een groter en wat aangekleder dorpje dan Cahuita. De mensen hadden een vriendelijker uitstraling en het was levendiger.

Eerder hadden we Canadese mensen ontmoet in een bus die ons adviseerden om naar de Cabinas Kire te gaan. Het was ongeveer 10 minuten lopen vanaf de mainstreet. De eigenaar van de cabinas was een duitser die 15 jaar geleden naar Costa Rica is verhuist en getrouwd is met een ?native indian? vrouwtje. Samen hebben ze 4 kinderen en wilt er absoluut niet meer ! 

We kwamen er al snel achter dat we hier ook geen geld konden krijgen. Onze kaarten zijn van een ander systeem die zij daar hebben. Op advies zijn we de volgende dag naar Bribri gegaan. Een half uur met de lokale bus de bergen in. Na een half uur in de rij te hebben gestaan in een veelste koude bank (door de airco) vertelde de medewerker dat onze kaarten daar ook niet werkten ... ! Nadat we al bijna door Ewout´s noodgeld heen waren, moesten we maar de laatste 50 euro´s omwisselen. Met onze ziel onder onze arm gingen we terug naar Puerto Viejo.

¨

´s Avonds begon ik mij niet zo goed te voelen en voordat ik wist lag ik in bed met koorts. Ongeveer 25 keer in en uit bed naar de wc en Ewout wachten tot het ochtend werd zodat hij op zoek kon gaan naar een dokter. Tevens moest hij ook op zoek gaan naar geld en wist een moneychanger te vinden waar hij met z´n creditcard geld kon halen tegen 9 procent commissie!

Met een taxi haalde Ewout mij op en zijn we naar de dokter gegaan. Ik had een bacterie opgelopen die in de wand van darmen nestelde en wondjes maakte zodat ik voor het eerst ervaarde hoe het is om alleen bloed te poepen! Niet goed dus...!

Tevens had ik ook al enige weken met oor- en keelontstekking liep ... antibiotica dus.

De volgende voelde ik me een stuk beter en toevallig liepen we het Amerikaanse stel (Susan & Brian) tegen het lijf! Was echt een leuke verrassing en aangezien het de volgende dag Susans verjaardag was besloten we nog een dag in Peurto Viejo te blijven.

Op Susans verjaardag gingen we van ons laatste centen op zoek naar een cadeautje. Een bladeren hoed en een we wilden een ketting kopen. Helaas kwamen we 10 colones te kort en de verkoper wilde absoluut ons niet de ketting geven voor 10 colones korting. We praten hier over 1 euro cent! Echt belachelijk! Dus wij rond vragen aan mensen of zij dat centje voor ons hadden. Uiteindelijk een meisje gevonden die het ook belachelijk vond en vertelde mij dat ik aan die vent moest door geven dat ie niet zo ¨Muerto de hambre¨ moest zijn! Met andere woorden: mieren neukerig! Ik netjes doorgegeven aan die verkoper en wij blij ervandoor met Susans cadeautje ....

Die middag/avond hebben we het gevierd met bier en mangotaart (vers van de pers). Nadat we ons verhaal vertelde aan hun mochten we gelukkig geld lenen van Susan. Met dat geld konden we door naar onze volgende bestemming en op zoek te gaan naar een bank ...

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer