A small village in the dessert !

Eenmaal in San Pedro gingen we natuurlijk gelijk opzoek naar accomodatie. We wilden allemaal zo snel mogelijk douchen, aangezien we net die 3 daagse tour achter de rug hadden en we de laatste overnachting geen douche hadden.

En ja hoor ... er kwam een klein luidruchtig mannetje onze kant op ! Roepend naar ons `ik heb accomodatie voor jullie, ik heb accomodatie voor jullie`. En daarna natuurlijk de vraag ´waar komen jullie vandaan`. Waarop ik antwoorde Holanda, Suiza y un Chilena. Wie dan, wie dan ... zij daar, Ruby ! Hij werd nog enthousiaster, hahahaa. Ja het was echt zo´n druk mannetje !

Maar goed, hij had dus een hostel voor ons. Wij gingen daar kijken en het zag er goed/gezellig uit. Nadat we hadden ingecheckt, hebben we snel gedoucht en daarna zijn we samen met die gozer gaan eten. Ik had al een keer chileense completos op bij Ruby thuis en wilde die dus eten. Zo gezegd, zo gedaan ... hmm, jammie !!!

Dit drukke mannetje,genaamd Cristian, was een chileen van israelische afkomst. Hij werkte niet maar regelde voor hostels/restaurants/touragencies dat toeristen bij hun kwamen. In ruil voor dit kreeg hij eten, drinken of wat geld.

San Pedro is een geweldig stadje met een echte chill vibe ! De straten zijn van zand en het is er heel heet (het ligt ook in de woestijn). Het was overigens wel echt een shock ... vanuit het niet te geloven goedkope Bolivia en dan ineens in een toeristisch dorpje van Chili. Overal trendy restaurantjes en barretjes met kampvuurtjes. Iedere avond om +/- 9 uur ging ook voor een paar minuten het licht uit in het hele dorpje, dit was zodat iedereen dan de sterren en de maan kon zien (althans dit werd gezegd door die chileen met israelische afkomst) !

´s Avonds zijn Ruby, Cristian en ik nog wat gaan drinken. Daar kwamen een reizigende ouwe colombiaanse hippie tegen. Hij beschilderde sandboards in San Pedro en had een gallerie van schilderijen en sieraden in Santiago. Interessante man maar hij leek precies op Osama bin Laden (alleen dan met een wat kleinere baard) !

Later gingen we nog naar een soort discotheek/bar dancing. Daar ging op een gegeven moment een meid tegen mij praten en vragen of ik met haar wilde dansen. Toen kwam net Ruby aanlopen ... en wat bleek, deze 2 hadden elkaar al ontmoet op het toilet ! Ruby had haar natuurlijk gelijk ff gezegd dat ik haar boifrint was !!!

De dag daarna hebben we heerlijk rustig doorgebracht. Nou ja, 1 van die nederlandse meiden had onwijze pijn in haar kaak. Dus we zijn met haar naar een kliniek en Ruby was natuurlijk de tolk. Verder hebben we boodschappen gedaan om die avond te gaan BBQen.

De volgende dag hebben Ruby en ik een fiets + sandboard gehuurd om een uurtje te gaan boarden. Wij op de fiets naar de sanddunes ... Ruby was al helemaal bek af van het fietsen voordat wij er waren ! Maar daar aangekomen wilde ik gelijk naar boven en zij bleef nog even in de schaduw beneden zitten. Nou daar ging ik hoor ... board onder mijn armen en die zand duin op klimmen. Kapot was ik toen ik eindelijk boven was (op een lager gedeelte zelfs). Al dat zand in mijn schoenen, de felle zon en de steile zand wand van +/- 100 meter ofzo (geen idee meer). Ff uitrusten en mijn board wat invetten ... ohja, dat invetten was gewoon dmv een kaars die ik had meegekregen ... en proberen naar beneden te boarden. Af en toe ging ik wel maar zodra je valt zit het zand in je oren, ogen en alle plaatsen die je je kan bedenken. Daarna gingen we met z´n tweeen naar boven. Boven natuurlijk weer helemaal kapot van het klimmen. Ff wat uitrusten en foto´s maken ! Ruby ging toen als eerst naar beneden en kwam niet veel aan boarden toe. Toen was het mijn beurt weer en ik bakte er ook weinig van. We waren eigenlijk ook vergeten om net zoals die eerste keer van mij onze boarden  in te vetten met die kaars. Maar goed zoals je misschien wel begrijpt zijn we daarna niet meer naar boven gaan klimmen, want we waren kapot !

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer