The border crossing !

Ja, ja ... altijd weer spannend zo´n grensovergang !!!

Bij de grens aangekomen moesten we allemaal de bus uit met onze handbagage. Uitcheken in Peru, de grens overlopen en dan weer inchecken in Bolivia. Daar zou de bus weer op ons wachten.
Wij de bus uit en iedereen geen eerst naar het wisselkantoor om hun peruaanse soles om te wisselen in bolivianos. Ik zei laten wij eerst uitchecken en daarna geld wisselen. We wilden de weg oversteken ... en ja hoor, daar kwam oom agent (van Peru).

Waar komen jullie vandaan ?
Holanda, zei ik.
Ok, paspoort en loop maar even mee.

Shit dacht dacht ik meteen, nou gaan we het krijgen hoor ! Ik als eerste naar binnen. Twee van die agenten bij me. Daar gingen ze hoor 1 vragen stellen naar aanleiding van mijn spullen in mijn handbagage, alles eruit halen natuurlijk. De ander vroeg me mijn zakken leeg te halen en zag mijn moneybelt. Pff, die moest natuurlijk gelijk af en die ging hij doorzoeken. De 1 vond natuurlijk mijn Ipod, lonely planet boek en een kaartspel etc. De ander vond meer interresante dingen, zoals pinpas en 200 US dollars. Die moesten natuurlijk even geteld worden en tegen het ligt gehouden worden om te kijken of het geen valse waren.

Zei in het spaans tegen mij: dat is niet heel veel geld heh om te reizen etc etc etc.
Ik net doen alsof ik er niets van begreep: Yo no hablo espanol, yo no hablo espanol.

Ik kon weer gaan en toen was Ruby aan de beurt. Hetzelfde verhaal natuurlijk, alleen zij spreekt natuurlijk wel spaans. Maar ja, ze zagen haar camera (eos 400d met 3 lenzen) en dachten dat ze een soort journalist was. Zij kon toen ook gaan en toen waren onze lieve Heidies uit Zwitserland aan de beurt.

Na het hele ritueel hebben we gedaan wat we moesten doen. Uitchecken uit Peru, geld gewisseld en ingecheckt in Bolivia. Snel weer de bus in, aangezien die chauffeur al stond te roepen dat we laat waren. Ja vind je het gek als oom agent je de kleren van je lijf vraagt !?!?!?!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer