The floating islands ...

Zo daar zijn we dan, Puno ! Gelukkig dit keer geen nachtbus of een hele lange rit van Cusco naar Puno.

Aangekomen hebben we een hotelletje gezocht en zijn we opzoek gegaan naar iets te eten. Eenmaal in de main shoppingstreet stonden er allemaal mensen (vooral mannen natuurlijk) voor een winkelruit of cafe naar binnen te kijken. Echt grappig, want ze stonden allemaal naar de voetbalwedstrijd Peru tegen Chili te kijken.


Uiteindelijk waren we beland in een trendy restaurant. Hier hebben we allemaal (ohja, we waren nog steeds met die gekke Seline uit Zwitserland en nu ook een ander zwisters meisje) een normaal gerecht besteld en Guinea Pig om te delen. Ja we moesten het natuurlijk een keer proberen, het beroemde peruaanse gerecht ... CAVIA (Guinea Pig) !!! Hoe die geserveerd werd was pas raar om te zien. Het was gewoon een heel beest dat plat geslagen was en daarna gebakken. Ik kan je vertellen dat nadat ik 1 piepklein hapje in mijn mond deed gelijk begon te kokhalzen ... BAH, bij de gedachte al ! We hebben dus ook allemaal maar een hapje genomen en het maar gelaten (nou ja dat ene zwitserse meisje heeft nog een paar happen op). Het was overigens wel lachen aangezien er een ouder nederlands echtpaar achter ons zat. Zij wilde uiteraard die cavia zien maar geen hapje !

The next morning hebben we na het ontbijt een taxi gepakt naar de ferry. Hier hebben we een boot genomen naar de floating islands van Lake Titicaca. Dit meer ligt tussen Peru en Bolivia op zo´n 3800 meter hoogte. Deze eilanden zijn gemaakt van modder en riet, zelfs de huisjes en lokale bootjes zijn van riet. Wel apart om te zien maar ook een toeristische bedoeling. De boot die we genomen hebben ging langs 3 eilanden. Maar ja, heb je er 1 gezien dan heb je ze allemaal gezien. Elke keer weer die verkoopstertjes met kettinktjes etc etc etc. Trouwens echt te erg ... kindertjes die net kunnen praten, vragen je om geld als je een foto wilt maken !


Terug aan wal hebben we onze spullen opgehaald bij het hotel en zijn we naar de bus terminal gegaan.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer